Waarom bestaat Tabee?

De dag van vandaag leid je een zeer druk leven. Je wil het goed doen op school, je bent vaak geƫngageerd in een jeugdbeweging, je speelt een muziekinstrument, je hebt een ruime vriendenkring, je zit op Facebook, Netlog, Twitter en andere sociale netwerken.

Jongeren hebben het druk. Drukker dan vroeger. Niet gemakkelijk om alle deze impulsen en indrukken te verwerken. Zeker niet in je eentje. Blijft er nog wel tijd over om af en toe even stil te staan? Bij wat je belangrijk vindt? Kan je over alles praten? Wil je over alles praten?

Misschien zit je vaak met vragen waar je een antwoord op wil weten. Antwoorden die je niet altijd kan terugvinden in je bestaande sociale netwerken. Je vindt deze antwoorden niet altijd of kan ze niet altijd formuleren. Misschien is dit ook niet zo belangrijk. Maar het is wel belangrijk dat je de tijd en de ruimte hebt zodat je er even bij kan stilstaan.

Wat wil Tabee doen?

‘Tabee’ is het Maleisische woord voor ‘Hallo’. En dat is precies wat we willen betekenen. Je ontmoet elkaar in een belangrijke periode in je leven waarin je met vele vragen zit. Tabee wil deze vragen niet oplossen. Tabee wil je ontmoetingskansen bieden om samen op zoek te gaan naar antwoorden. En het is zelfs niet zo belangrijk dat je deze antwoorden vindt. De gezamenlijke zoektocht naar deze antwoorden is het belangrijkste.

En als jongeren hebben we allemaal zo wel onze vragen over liefde, geloof, de wereld, de kleine en grote dingen in ons leven. Tabee wil plaats maken voor deze vragen. Voor jouw verhalen, gevoelens, dromen, vragen en twijfels.

  • Wie ben ik?
  • Wie wil ik zijn?
  • Wie zijn mijn echte vrienden?
  • Wat is belangrijk in een relatie
  • Is er leven na de dood?
  • Hoe zouden anderen over mij denken?
  • Is geloven vandaag nog zinvol?

Hoe wil Tabee dit doen?

Tabee wil deze ontmoetingskansen creƫren door jullie letterlijk bij elkaar te brengen. We doen dit door middel van de samenscholingsweken. Dit zijn weken waar leerlingen uit verschillende scholen samen tijd doorbrengen. Een andere beleving van de schoolweek. Een ontmoeting van leeftijdsgenoten in een aangename sfeer. In gesprek gaan rond dingen die je bezig houden.

 

Klik verder door op ‘Samenscholingsweken’ voor meer informatie, filmpjes, foto’s en meer…

 

Onze koepelorganisatie:

 

 ADRES

Tabee vzw
Schoolstraat 25
2300 Turnhout

 

E-MAIL

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

SOCIALE MEDIA

new instagram logo-1024x1024     facebook-logo-png-transparent-background-1200x1200-png 130902