Samenscholingsweek

Zit je in het vierde, vijfde of zesde middelbaar, en zou je graag eens je schoolweek op een totaal andere manier beleven? Heb je zin om je leeftijdsgenoten uit andere Turnhoutse scholen wat beter te leren kennen? Dan is het zeker de moeite om te blijven lezen!

Wij van Jongerenwerking Tabee organiseren de SamenScholingsWeken, ook wel SSW's genoemd. Een SSW is een week doorheen het schooljaar, waarin je na school niet naar huis gaat, maar naar onze lokalen komt, in het hartje van Turnhout. Jongeren uit allerlei Turnhoutse scholen doen eraan mee.

29101862 2038102009738367 1829540610785148928 n

Een dag op SSW ziet er ongeveer zo uit:

deelnemers sfeer    achtuur sfeer   

's Morgens wordt je gewekt met een oppeppend opstaansnummer. Op slag ondergedompeld in de sfeer van SSW fris je je op, kleed je je aan, ontbijt je, smeer je je boterhammen en vertrek je naar school.

Na school word je in een ontspannen en uitgelaten sfeer onthaald door ons begeleidersteam - meestal met een prettig gestoord spel. Je krijgt even de tijd om te bekomen van je dag en wat bij te kletsen. Daarna krijg je een stevige maaltijd en ruime tijd (minstens 1.5 uur per dag, meer indien nodig) om in stilte voor school te werken. Vervolgens komen we terug in de sfeer met een kort maar krachtig actief spel

animatie sfeer
Daarna beginnen we aan de leefgroepen. Leefgroepen zijn kleine groepen van 5 à 6 personen, waarmee je de hele week dagelijks twee uur samen doorbrengt. Samen met twee begeleiders leer je in deze groep elkaar en jezelf op een nieuwe en doortastende manier kennen, door inhoudelijke momenten af te wisselen met korte actieve spelen. In de leefgroep worden allerlei soorten vragen gesteld en beantwoord waar jongeren van jouw leeftijd over nadenken.   

leefgroep sfeer 2

   leefgroep sfeer

avond sfeer

Na de leefgroep maken we ons klaar om in bed te kruipen, sluiten we in grote groep met een bezinnend moment de dag af, en gaan we moe maar voldaan slapen... tot de opstaanstune de volgende ochtend weer door de speakers knalt!

Aan het einde van de week sluiten we af met een extra lange afsluitende leefgroep, om vervolgens onze dansbenen uit onze valies te halen en uitvoerig te benutten op de afsluitende fuif. Op zaterdag sluiten we rustig af, en maken we afspraken voor réunies.

Waar, wanneer en voor wie?

De samenscholingsweken gaan door in jeugdbewegingslokalen in Turnhout.

Voor wie?Wanneer?Waar?
6e-jaars SO 8 nov - 14 nov 2020 Akabelokalen Turnhout
5e-jaars SO 7 maa - 13 maa 2021 Akabelokalen Turnhout
4e-jaars SO 31 jan - 6 feb 2021 Akabelokalen Turnhout


Kostprijs

Te  betalen op: BE75 7330 4783 2851

€70,-

Dit is de reële kostprijs om dit initiatief mogelijk te maken (kost en inwoon + werkingskosten). Het bedrag mag in twee of meerdere schijven betaald worden met een voorschot van 30 €.

€55,-

Dit is de minimumprijs (kost en inwoon). Mag in meerdere schuiven betaald worden met een voorschot van 30 €.
Dit is bedoeld voor gezinnen:
- waarvan een tweede of derde kind tijdens hetzelfde schooljaar mee op samenscholingsweek gaat
- die de reële kost niet kunnen betalen

€30,-

Dit is de kostprijs voor gezinnen met een inkomen lager dan 876,5 €. Het bedrag mag in meerdere schijven betaald worden.

Begeleiding

De begeleiders van de samenscholingsweken zijn vrijwilligers die door onze werking worden opgeleid tot bekwame jongerenbegeleiders. De meeste begeleiders volgen/volgden studies in het sociaal of pedagogisch werk en/of volgden een cursus als animator of hoofdanimator. Velen zijn of waren ook actief als leider in een jeugdbeweging.

Voor zij die hun jaartje dubbelen

Normaalgezien gaat een deelnemer mee met de samenscholingsweek van het schooljaar waarin hij/zij zit. Voor zij die hun jaartje dubbelen staan we echter uitzonderingen toe; neem hiervoor contact op met een van onze begeleiders (of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ). Let wel: één samenscholingsweek per schooljaar!

Privacy 

Jongerenwerking Tabee hecht veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens (en dat je privacy wordt gerespecteerd).
In het kort komt het erop neer dat we je gegevens enkel gebruiken om:  

- je inschrijving voor onze activiteiten in orde te maken

- je op een correcte manier verzekeren tijdens onze activiteiten

- je te informeren over andere activiteiten (bijv. terugkomdag, picknick,...)

 

Je gegevens worden niet doorgegeven aan andere personen of diensten. Enkel voor onze verzekering sturen we geanonimiseerde gegevens door naar de verzekeraar.

Je gegevens worden bij ons veilig bewaard, we doen er alles aan om ze zo goed mogelijk te beschermen.

Tijdens onze activiteiten worden ook vaak foto’s genomen die later gepubliceerd worden op sociale media (Facebook, Instagram) en een mooie herinnering vormen. Daarvoor hebben we wel je toestemming nodig:

- Foto's die van mij genomen worden tijdens één van de activiteiten van Jongerenwerking Tabee mogen gepubliceerd worden.

Wil je nadien toch dat die ene foto of jouw gegevens verwijderd worden? Geen probleem! Laat het ons dan even weten via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Inschrijven

 Overtuigd? Klik hieronder op jouw ssw en schrijf je als de bliksem in!

SSW 4de jaars: https://forms.gle/A55dmSnjUHegUHp77

SSW 5de jaars: https://forms.gle/j2HZN7FD9vWrRPJfA

SSW 6de jaars: https://forms.gle/ctc4hhh6KmMtiQJ27

 

 ADRES

Tabee vzw
Schoolstraat 25
2300 Turnhout

 

E-MAIL

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

SOCIALE MEDIA

new instagram logo-1024x1024     facebook-logo-png-transparent-background-1200x1200-png 130902