Over Tabee

Waarom bestaat Tabee?

De dag van vandaag leid je een zeer druk leven. Je wil het goed doen op school, je bent vaak geëngageerd in een jeugdbeweging, je speelt een muziekinstrument, je hebt een ruime vriendenkring, je zit op Facebook, Instagram, Twitter en andere sociale netwerken.

Jongeren hebben het druk. Drukker dan vroeger. Niet gemakkelijk om al deze impulsen en indrukken te verwerken. Zeker niet in je eentje. Blijft er nog wel tijd over om af en toe even stil te staan bij wat je belangrijk vindt? Kan je over alles praten? Wil je over alles praten?

Misschien zit je vaak met vragen waar je een antwoord op wil weten. Antwoorden die je niet altijd kan terugvinden in je bestaande sociale netwerken. Je vindt deze antwoorden niet altijd of kan ze niet altijd formuleren. Misschien is dit ook niet zo belangrijk. Maar het is wel belangrijk dat je de tijd en de ruimte hebt zodat je er even bij kan stilstaan.

Wat wil Tabee doen?

‘Tabee’ is het Maleisische woord voor ‘Hallo’. En dat is precies wat we willen betekenen. Je ontmoet elkaar in een belangrijke periode in je leven waarin je met vele vragen zit. Tabee wil deze vragen niet oplossen. Tabee wil je ontmoetingskansen bieden om samen op zoek te gaan naar antwoorden. En het is zelfs niet zo belangrijk dat je deze antwoorden vindt. De gezamenlijke zoektocht naar deze antwoorden is het belangrijkste.

Hoe wil Tabee dit doen?

Tabee wil deze ontmoetingskansen creëren door jullie letterlijk bij elkaar te brengen. We doen dit in de eerste plaats door middel van samenscholingsweken. Dit zijn weken waar leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde middelbaar uit verschillende scholen samen tijd doorbrengen. Een andere beleving van de schoolweek. Een ontmoeting van leeftijdsgenoten in een aangename sfeer waarbij jongeren in gesprek gaan rond dingen die ze bezig houden.

Naast het organiseren van samenscholingsweken, proberen we ook ontmoetingskansen te bieden in de vorm van andere activiteiten. Begeleiders en leden van jongerenwerking Tabee kunnen op verschillende momenten in het schooljaar samen komen in onze broeikas, op onze jaarlijkse Tabee Quiz, tijdens de Tabee Picknick, … om elkaar en zichzelf beter te leren kennen. Die kennismaking gaat altijd gepaard met de nodige dosis plezier!